De NS wil in de toekomst tussen Alkmaar en Amsterdam meer treinen laten rijden. Om het zogenoemde 'spoorboekloos rijden' op het traject mogelijk te maken, moeten het spoor en het station in Uitgeest worden aangepast en komt er een nieuw opstelterrein in Heerhugowaard. Hiervoor is een ontwerp tracébesluit opgesteld, waar zienswijzen op kunnen ingediend. Het concept ligt tot en met 13 april ter inzage. Op 16 maart is een digitale informatiebijeenkomst.

Normaal gesproken maken dagelijks zo'n 60.000 reizigers gebruik van het traject Alkmaar-Amsterdam. NS en ProRail willen in het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer de capaciteit opkrikken naar 70.000 reizigers. Begin 2019 besloot NS een opstelterrein in te richten op bedrijventerrein De Vaandel. Verder moeten het spoor, het station en het goederenverkeer bij Uitgeest worden aangepast. Daarnaast worden vijftien overwegen aangepast en geluiddempende maatregelen genomen. De uitvoering staat gepland van 2023 tot 2028.

Het complete ontwerptracébesluit is tot en met 13 april te vinden op Platform Participatie PHS Alkmaar – Amsterdam. Alkmaarders kunnen met een afspraak via telefoonnummer 14 072 ook terecht op het stadskantoor.

De online bijeenkomst op 16 maart duurt van 19:30 tot 21:30 uur. Aanmelden kan via het platform. De bijeenkomst is vanaf 17 maart terug te zien. Ook meer informatie is te vinden op prorail.nl.
Pin It
Bekeken: 1938x
https://ee.itk.ac.id/data/