Het bouwproject De Pauw in De Rijp is bijna klaar en het wordt tijd om een brug aan te leggen voor verbinding met De Meelzak. Vanuit een burgerinitiatief is gevraagd om de brug aan de westzijde te bouwen. Na overweging besloot het college de plannen niet aan te passen. Wel komt er een beweegbare paal, zodat normaal alleen (nood)hulpdiensten en langzaam verkeer over de brug kunnen.

De toegang voor De Pauw ligt aan het Zuideinde bij De Reiger. Voor de tweede ontsluiting heeft de voormalige gemeente Graft-De Rijp een locatie bij de jachthaven in het bestemmingsplan vastgelegd. Voor normaal verkeer is deze niet echt nodig, maar wel voor (nood)hulpdiensten en incidenteel zwaar verkeer. In 2017 kwam vanuit het dorp een initiatief voor het gebruik en inrichting van De Meelzak.  Over de locatie van de brug heeft in 2020 participatie plaatsgevonden.

Wethouder Pieter Dijkman: “Uit het traject blijkt dat er geen breed gedeelde voorkeur is. Het college houdt daarom vast aan de locatie zoals opgenomen in het bestemmingsplan. Dat maakt het mogelijk om snel de tweede ontsluiting ten behoeve van nood- en hulpdiensten te realiseren. Dit maakt de wijk snel veilig en bereikbaar, voor nu en in de toekomst". Ook zal incidenteel werkverkeer toegang krijgen tot de brug zodat het geen overlast veroorzaakt in krappe centrum.

Mochten bewoners toch graag een westelijke verbinding vanaf De Pauw willen hebben voor langzaam verkeer, dan wordt een eventueel verzoek apart behandeld. "Het is van belang dat de brug er nu komt omdat woongebied De Pauw bijna klaar is. De werkzaamheden kunnen nog in 2021 beginnen."
Bekeken: 1881x