Alkmaar Centraal


De Van Foreest publiekslezing was vorig jaar het eerste Alkmaarse evenement dat werd afgelast vanwege corona. Historicus Geerten Waling was al onderweg toen de lezing werd afgelast. Dit jaar, 500 jaar nadat Pieter van Foreest werd geboren, geeft hij alsnog zijn lezing in de Grote Kerk. Niet voor publiek, maar voor de camera. De lezing is woensdagavond om 20:00 uur te bekijken op het tv-kanaal van Alkmaar Centraal.

Burgemeester Emile Roemer en Willem Molenaar, voorzitter van het Van Foreest Comité, verzorgen de inleiding en daarna volgt een bijzonder huiskamerconcert van het Regionaal Jeugdorkest Artiance, samen met het KodÑly-koor van basisschool Fazekas uit partnerstad Tata in Hongarije. Bijzonder, want alle deelnemers hebben hun aandeel thuis opgenomen en daarvan is één geheel gemaakt. Dan is het woord aan Geerten Waling met de lezing die hij vorig jaar zou geven over Van Foreest zelf en Alkmaar als bakermat van de democratie, opgefrist met referenties naar de afgelopen periode.

Alkmaar Centraal is bij Ziggo te vinden op voorkeuzekanaal 915 of 917 (buitengebied) via de mediabox en voorkeuzekanaal 357 via de CI+ module. Wie verhinderd is kan de lezing terugkijken via YouTube.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl