De gemeenteraad van Alkmaar maakt zich zorgen over de combinatie tussen geplande woningbouw en overlastgevende bedrijven op bedrijventerrein Oudorp, dat bleek dinsdagavond tijdens de commissie ruimte. Wethouder Christian Braak wil geen nieuwe lawaaibedrijven toelaten, maar wil de al aanwezige bedrijven in de zware categorie wel laten blijven. Volgens hem draait het om maatwerk. Maar hij erkende dat het ’spanning’ kan geven.

Het bedrijventerrein is een van de locaties langs het Noordhollandsch Kanaal waar de gemeente grootschalige woningbouw wil gaan bewerkstelligen. Wethouder Christian Braak (GroenLinks) zei dinsdagavond tegen de raadscommissie Ruimte dat het bedrijventerrein organisch moet worden omgevormd naar een woonwijk. Daarom wil hij voorkomen dat er zich meer overlastgevende bedrijven gaan vestigen. De deur zit op slot voor hinderbedrijven.

Dat riep vragen op bij de raadsfracties wat dat betekende voor de huidige lawaaimakers. Zo werd het kraanbedrijf van Jos Blom aangehaald en de de transportbandenfabriek, die vlakbij nieuwe woningen naast zich krijgen. Dat kan voor nieuwe problemen zorgen. Maar Braak wil deze ongemoeid voorlopig laten.

De wethouder bracht terloops naar voren dat er ook inmiddels met bouwstoffenhandel Spaansen, naast Jachtwerf Witsen, wordt gepraat over een verhuizing naar de Boekelermeer. Op den duur wil de gemeente alle grotere bedrijven op bedrijventerrein Oudorp verleiden om daarheen te verhuizen.
Pin It
Bekeken: 1968x
https://ee.itk.ac.id/data/