Als er een veilige aanmeerlocatie kan worden gevonden, komt er een pontje nabij de defecte Rekervlotbrug. Dat kondigt de provincie Noord-Holland aan, nu de brug voorlopig niet gebruikt kan worden na een flinke aanvaring.

Maandag ontving de provincie het schaderapport. Uit het rapport blijkt dat de schade aan de brug door de aanvaring op 8 februari 2021 aanzienlijk is. Vrijwel elk onderdeel van de brug heeft zichtbare schade. Er zit een scheur in één van de 2 vlotten. Het dek van de brug is gedeeltelijk los gescheurd. Het systeem dat de brug vlak voor het sluiten uitlijnt is beschadigd. Net als het grendelwerk, dat de twee delen van de brug aan elkaar koppelt. En door de kracht van de aanvaring is ook de constructie die de vlotten aandrijft naar binnen geduwd.

Het is nog niet duidelijk wanneer de werkzaamheden aan de brug kunnen starten en hoelang de Rekervlotbrug afgesloten blijft voor voetgangers en fietsers. De provincie wil kijken of of het geplande groot onderhoud aan de brug gecombineerd kan worden met het herstellen van de schade. Daarmee wordt voorkomen dat de omgeving twee keer hinder ondervindt van werkzaamheden. Bij een eerdere schade aan de vlotbrug bleken onderdelen moeilijk te vinden.
Pin It
Bekeken: 2424x
https://ee.itk.ac.id/data/