De Koedijkerstraat in Alkmaar ligt tot voorlopig nog even open. Het riool moet er worden vervangen maar het werk ligt stil vanwege een conflict met Stadswerk072. Daarna ging aannemer Kreeft Infra uit Velsen-Zuid failliet. Stadswerk072 moet de klus hierdoor opnieuw aanbesteden. Omwonenden, ondernemers en bezoekers van Overstad moeten ermee rekening houden dat de klus pas eind september geklaard is.

Ondernemers op Overstad beginnen al te mopperen over de bereikbaarheid, ondanks de weinige klandizie door de lockdown. Peter Borst van Borst Bedden legt donderdag in de Alkmaarsche Courant uit dat de ondernemers vol gas open willen als de lockdown straks helemaal voorbij is: ""We zijn amper bereikbaar. Dit duurt allemaal langer dan verwacht, dat is zuur, zeker in deze toch al moeilijke tijd."

De aanleg van het nieuwe riool loopt door het vertrek van Kreeft Infra zeven weken vertraging op. Bij Stadswerk072 wordt gehoopt dat de klus per 22 maart kan worden hervat. De werkzaamheden zouden in twee fases plaatsvinden, maar dat is op verzoek van de omliggende ondernemers nu van de baan. Door de Koedijkerstraat nu in één keer aan te pakken zijn de bedrijven in 2022 in ieder geval vanaf de noordkant goed bereikbaar.

Kreeft Infra is op 2 maart failliet verklaard. Het grond- weg- en waterbouwbedrijf werkte in Alkmaar ook aan het klimaatbestendig maken van de wijk De Hoef. Het conflict met Stadswerk draaide om de klus in De Hoef. Volgens Kreeft Infra werd termijnbetalingen te laat overgemaakt en liep de betalingsachterstand op tot 150.000 euro. In de Koedijkerstraat verliep het soepeler, maar Kreeft Infra legde op 1 februari beide klussen stil. In De Hoef ligt het werk ook nog steeds stil.
Pin It
Bekeken: 1833x
https://ee.itk.ac.id/data/