Alkmaar Centraal


Met het Nationaal Preventieakkoord maken meer dan 70 nationale organisaties een krachtig statement om een maatschappelijke beweging te starten die Nederland gezonder en vitaler maakt. Gemeente Alkmaar gaat nog een stap verder.

In de onlangs uitgebrachte ‘Agenda Alkmaar Gezond’ worden de nationale ambities om roken, problematisch alcoholgebruik en overgewicht te verminderen onderschreven.  Met ambities als ‘Gezond, veilig en kansrijk opgroeien’, ‘Voldoende bewegen’ en ‘Alkmaarders staan positief in het leven’ laat de gemeente zien waar het nog meer aan wil werken.

“Gezond zijn en gezond blijven, willen we allemaal. Jong en oud", zegt wethouder Elly Konijn-Vermaas. "Maar gezond zijn én blijven is niet vanzelfsprekend. Het vraagt voortdurende aandacht. De komende periode wordt daarom een Alkmaars Preventieakkoord tot stand gebracht. Inwoners en organisaties worden gevraagd om met ideeën te komen waarmee we de ambities kunnen realiseren.”

Preventieformateur Ted van der Bruggen begeleidt het proces. Hij werkte eerder al me aan het Maatschappelijk Sportakkoord Alkmaar. "De komende maanden ga ik in gesprek met organisaties om samen een eerste aanzet voor het preventieakkoord te geven. Nadat gezamenlijke ambities zijn onderschreven, wordt dit jaar gewerkt aan de totstandkoming van projecten die Alkmaar nog meer gezondheid moeten bezorgen. Deze projecten, met een subsidie van het ministerie van VWS, kunnen een looptijd hebben tot en met 2023."

"Met inwoners van Alkmaar en lokale organisaties kom ik graag in contact", laat Van der Bruggen weten. "Het aanmelden voor één van de online kick-off bijeenkomsten is eenvoudig via een website. Dan wordt duidelijk hoe ieder kan bijdragen om de ambities te realiseren en hoe daarbij hulp kan worden gekregen. (foto: Pixabay / Tuna Ölger)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl