Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Dankzij de storm zullen veel mensen in De Rijp en omgeving het gehoord hebben. Radar Love, de grootste hit van Golden Earring werd donderdagmiddag, net als op veel andere plaatsen van Nederland, op het carillon gespeeld. Het was een eerbetoon aan de ongeneselijk zieke gitarist George Kooymans.

Vorige maand werd bekend dat Kooymans lijdt aan de spierziekte ALS en daardoor niet meer kan optreden. De band liet daarna weten niet zonder hem verder te gaan. Om de gitarist van de oudste rockband van Nederland te eren werd op zijn 73e verjaardag overal in Nederland om 17.15 uur het nummer Radar Love gedraaid.

Beiaardier Christiaan Winter deed dat op grote hoogte. Hij speelde het nummer op het carillon in De Rijp en vervolgens in de Waagtoren in Alkmaar. "In deze tijd van corona zijn we wat gevoeliger voor dit soort dingen", vertelt de geboren Hagenees aan mediapartner NH Nieuws. "We hebben behoefte aan verbondenheid. Daar komt bij dat dit een heel goed moment is voor een eerbetoon aangezien George Kooymans het nog mee kan maken."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl