Ambulanceverpleegkundigen kunnen binnenkort parttime worden ingezet voor acute zorgtaken in het Ziekenhuis en vice versa. En verpleegkundigen van het ziekenhuis zijn straks gedeeltelijk in te roosteren voor ambulancediensten. Dat is het resultaat van een proef die de veiligheidsregio, het Witte Kruis en het Noordwest Ziekenhuis hebben gehouden. De betrokken partijen hopen elkaar zo minder te beconcurreren bij het werven van nieuw personeel.

Er is een groot gebrek aan gespecialiseerde verpleegkundigen. Bij de ambulancediensten in de regio werken nu circa 125 medewerkers. Bijna 160 gespecialiseerde verpleegkundigen zijn werkzaam in de acute zorg in het NWZ in Alkmaar en Den Helder. Enkele ambulancemedewerkers draaiden al vrijwillig diensten mee op de intensive care van het ziekenhuis mee. Dat was uit nood geboren maar moet nu structureel worden. Er werd al over nagedacht voordat corona de wereld op zijn kop zette, maar de pandemie bracht zaken wel in een stroomversnelling.
Pin It
Bekeken: 2093x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/