Alkmaar Centraal


Stichting Huisvesting De Kooimeer is ontstemd. Het gemeentebestuur van Alkmaar wil toestaan dat er naast het nieuwe hoge zorgcomplex van De Kooimeer een 2e hoge flat komt. Die is gepland op 11 meter afstand van die nieuwe zorgflat. Volgens de stichting wordt door de beperkte afstand het welzijn geschaad van de bewoners. De andere flat zou zonlicht wegnemen en zorgen voor inkijk.

Het gaat om twee flats van 45 meter hoog, die dichtbij elkaar moeten komen aan de entree van Alkmaar naast de Kooimeerrotonde. Het college van burgemeester en wethouders ziet het probleem niet, maar Stichting Huisvesting De Kooimeer is ontstemd. Dat is de eigenaar van het voormalige zorgcentrum voor ouderen De Kooimeer. Dat gebouw wordt vervangen door een hoge flat voor 55-plussers met een zorgvraag.

De stichting wil geen andere hoogbouw naast zich. Die moet komen aan de Louise Henriëttestraat, op de grond van oud-accountant Jaap Hoogland. Dat schaadt het welzijn van haar 55-plussers in de nieuwe toren, vindt de zorgaanbieder. Zonlicht wordt weggenomen door de buurflat en levert inkijk op. Daarom vindt de stichting dat die andere hoogbouw een stukje moet opschuiven. Hoogland weigert dat, want hij kan met zijn plan 'Highlands' volledig op eigen grond bouwen en de instemming van de gemeente heeft hij al. Bovendien ligt er een akkoord met de buurt dat na veel moeite is bereikt.

De raadscommissie Sociaal/ Ruimte werd duidelijk verrast door de controverse in de Kooimeer. Echt partij kiezen konden of wilden de politieke partijen nog niet, hoewel iedereen het Highlands plan een fraai plan vond. Wethouder Christian Braak pleitte openlijk voor Highlands. "Deze plek is echt de beste.”


SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl