Het belooft zaterdag opnieuw een onstuimige dag te worden. Het KNMI heeft code geel afgegeven vanwege zware windstoten die vandaag in de hele provincie zijn te merken. Toch is er van een echte storm zoals afgelopen donderdag geen sprake, zegt weerman Jan Visser van mediapartner NH Nieuws. "Windkracht 9 wordt niet bereikt."

Wel zijn er zaterdag windstoten tot 100 kilometer per uur mogelijk, verwacht hij. Afgelopen donderdag, tijdens storm Evert, waren er windstoten van 110 kilometer per uur. Aan de kust zal de wind het hardst gaan waaien. Het zal daarbij ook gaan regenen. "Daarbij is ook kans op hagel en onweer."

Vanwege het weer zijn meerdere test- en vaccinatielocaties vandaag gesloten. Zo blijven de vaccinatielocaties op de Agriport en die in Alkmaar dicht. De GGD Hollands Noorden liet dat vrijdag al weten. De gezondheidsdienst zegt het ontzettend vervelend te vinden voor de mensen die een prik zouden krijgen.

Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers die de weg op willen ook voor de harde windstoten. "Wil je met een aanhanger of vrachtwagen op pad? Dan kan het verstandig zijn om je rit even uit te stellen." Morgen zal naar verwachting minder onstuimig verlopen. "Vandaag is de laatste flinke waaidag, daarna wordt het rustiger", zegt Visser. "De wind neemt dan duidelijk af. In de kustgebieden is het dan het meest droog." (foto: Adobe Stock)


Pin It
Bekeken: 2079x
https://ee.itk.ac.id/data/