Een bezoeker van park Rekerhout in De Mare vond zaterdag rond 8:30 uur vlakbij de speeltuin een bebloed t-shirt, onderbroek en sok. Nader onderzoek leerde dat er twee onthoofde duiven in waren gewikkeld. Volgens wijkagent Bas Wijnen was het zaterdag de bizarste melding van zijn dienst.

De vinder had de lugubere vondst snel weggegooid in een afvalbak, voordat kinderen het zouden vinden. Eenmaal thuisgekomen besloot de man toch de politie te bellen. De politie vond de spullen nog in de aangewezen afvalbak en nam het mee.

De politie wil graag te weten komen wie er verantwoordelijk is voor de dierenmishandeling. Een politiewoordvoerder meldt de Alkmaarsche Courant dat de politie de boel daar de komende tijd goed in de gaten zal houden. "We zijn vooral heel blij dat het een volwassene was die het er heeft aangetroffen, je moet er toch niet aan denken dat zoiets door een klein kind wordt gevonden."

Andere Alkmaarse parken hebben de laatste tijd ook last van shockerende vondsten. In park Oosterhout werd in juni vorig jaar een konijn gevonden met doorgesneden keel. In november troffen parkbezoekers in de Oosterhout drie vogels aan, waaronder een duif, die door mensenhanden leken te zijn gedood. Ze leken expres naast een pad neergelegd om te worden gevonden. (foto: twitter @pol_de_mare)
























)

 
Bekeken: 1561x