Omwonenden van Speeltuin ’t Span in Alkmaar  proberen via de rechtbank uitbreiding van de speeltuin te voorkomen, omdat ze vinden dat de gemeente niet naar hen luistert. Maandag stonden ze voor de bestuursrechter. De omwonenden zijn zeker niet tegen speeltuinen - een aantal laat hun eigen kroost er spelen - maar ze worden horendol van de overlast, omdat 't Span is doorontwikkeld tot een recreatieplek voor veel meer dan alleen de wijk.

't Span was een buurtspeeltuin, maar groeide de afgelopen jaren flink aan populariteit, onder andere omdat hij geschikt is voor kinderen met een beperking. Volgens de bewoners komt de kinderen nu vanuit heel de provincie. En dat brengt niet alleen meer geluid van spelende kinderen met zich mee. Ouders bezetten de parkeerplekken en busjes van opvangcentra laden in en uit. Bovendien laten ouders nog wel eens luiers slingeren, hun kinderen in de bosjes plassen en meer. NHD hoorde de klachten tijdens de zitting in Haarlem.

De bewoners zijn verontwaardigd dat de gemeente geen geluidsmetingen heeft gedaan. Er zijn wel berekeningen gemaakt maar die kloppen volgens hen van geen kant, net als de berekening die uitwees dat er slechts twee parkeerplekken extra nodig zouden zijn bij uitbreiding.

De rechtbank probeerde nog of de omwonenden samen met de gemeente en de speeltuin onder begeleiding van de rechtbank mediation willen proberen. Maar dat zagen ze niet zitten. „Drie mediation pogingen zijn al stukgelopen. Dit speelt al acht jaar. We willen gewoon een uitspraak.”

De rechtbank doet binnen zes weken uitspraak.
Pin It
Bekeken: 1728x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/