Alkmaar Centraal


Het seksstraatje van Alkmaar krijgt een flinke beurt van de gemeente. De ramen op de Achterdam worden gecentraliseerd en verschuiven richting de Dijk, laat wethouder Christian Braak weten aan mediapartner NH Nieuws. "Met een scheiding tussen woningbouw en prostitutie in de straat."

Op de Achterdam staan woningen en ramen momenteel nog kriskras door elkaar. Met het goedkeuren van de eerdere aanvragen zal de prostitutie straks verder opschuiven en meer richting de Karpertongarage op de Dijk verhuizen.

De drie ramen op nummer 28 verschuiven even verderop naar nummer 31. In de nog leegstaande panden worden straks ruime appartementen en benedenwoningen gerealiseerd. "Van pand 20-26 hopen we zo'n tien tot veertien grote appartementen te maken", verklaart Braak.

Daarnaast wordt gekeken naar de mogelijkheid voor vier appartementen in het monumentale pand aan de Zijdam. Die aanvraag moet nog door de gemeente worden goedgekeurd. "Het plan is nog niet optimaal, maar zo werken we er langzaam maar zeker naartoe dat de prostitutie een meer centrale plek in de straat heeft", besluit de wethouder.

Voorlopig lijkt er voor de verhuisplannen geen raam te hoeven sneuvelen. Positief nieuws dus voor de pandeigenaren die al langer pleiten voor centralisatie van de ramen op de Achterdam.

Maar raamexploitant Frans Snel vreest voor geklaag van zijn toekomstige buren. "Dat wordt een zooitje", reageert hij tegen NH Nieuws. "Als daar straks tien mensen komen te wonen, krijg je daar uiteindelijk conflicten mee. Vroeg of laat beginnen ze over overlast, wedden? Je kan erop wachten."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl