Alkmaar Centraal


We weten veelal niet beter, maar de vrijheid van Nederlandse kinderen is bijzonder en valt internationaal op. Een belangrijk ingrediënt is de fiets. We mochten al van jongs af aan zelfstandig fietsen naar vriendjes, naar school, naar de sportclub of het speelplein. Maar veel kids hebben geen fiets, omdat hun ouders niet genoeg geld hebben. Daarom is vanuit het gemeentelijke programma 'Alkmaar Fietst' het project 'Elk kind een Fiets in Alkmaar' gestart. Zaterdag kregen 60 kinderen een fiets.

In 2019 startte Stichting Share2Day samen met RataPlan met het uitleveren van fietsen aan kinderen uit minder bedeelde gezinnen in Alkmaar. Vorig jaar kregen ze versterking van de gemeente en de ANWB. De ANWB levert gebruikte fietsen, RataPlan knapt ze op en Share2Day dekt de kosten.

Wethouder Robert te Beest: "Ik roep Alkmaarders op mee te doen door te kijken of er nog een fiets in je schuur staat en deze te doneren aan dit mooie initiatief. Heel Alkmaar fietst, dankzij de mooie samenwerking met lokale partners en de participatie van de betrokken bewoners. Hiermee sluit Alkmaar aan bij de landelijke Campagne van de ANWB om fietsen te doneren en kinderen fietsmeters te laten maken."

Meer info op rataplan.nl, anwb.nl/kinderfietsenplan en alkmaarfietst.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl