Alkmaar Centraal


Theaters zijn dicht tijdens de lockdown, maar om mensen toch te kunnen laten genieten zorgt Theater De Vest wekelijks voor een aantal live gestreamde optredens. Onder de noemer 'De Vest Sessies' geven artiesten in de Kleine Zaal bij elkaar tien verkwikkende performances van een kwartier. Deze week is het podium voor theatergroep Zoutmus en kleinkunstenaar en forensisch psycholoog Lotte Velvet. Let op: de uitzendingen blijven telkens maar tijdelijk online staan.

De vijf mannen van Zoutmus zijn moeilijk in een hokje te plaatsen. In hun optredens voert muziek de boventoon, maar je kunt ook absurdistisch theater verwachten. Van een retestrakke funkrockband, transformeren de vijf jongemannen op het podium namelijk moeiteloos naar de veroorzakers van een droogkomische scène.

Lotte Velvet schrijft gedichten en theaterteksten en speelde in verschillende bandjes viool, gitaar en toetsen. Ze treedt op als sneldichter en schrijft actuele liedjes voor het programma Andersmans Veren. In 2020 won zij de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

De streams zijn gratis te bekijken via taqatheaterdevest.nl en het Youtube-kanaal van De Vest. Via de website kan men zich aanmelden voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven en eventueel een donatie doen. Hou ook facebook.com/theaterdevest.nl in de gaten. (foto: Hans Boddeke)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl