Fietsen op het water. Lekker rechtop zittend trappen terwijl je geniet van de natuur. Restauranteigenaar Ernst van der Baan uit De Rijp heeft met de 'fiets-sup' een landelijke primeur in huis gehaald. Hij verhuurt ze sinds 1 april bij zijn aan de Eilandspolder gevestigde restaurant 'Bij Ernst' en in de Woudhaven aan het Alkmaardermeer.

"Ze zien er supergaaf uit en het is echt geweldig leuk om te doen", zegt Van der Baan, zelf fanatiek surfer. "Ik heb ook wel eens aan gewone waterfietsen gedacht, maar die zijn te breed voor de smalste sloten in de Eilandspolder. Bovendien is het een tamelijk passieve activiteit. Op deze fiets-sup ben je echt actief bezig. Je zit hoog, hebt goed uitzicht en een groot gevoel van vrijheid. Op bredere wateren is het heel leuk om te manoeuvreren en bochtjes te maken."

In de Woudhaven staat bij de beachclub-achtige verhuurplaats een foodtruck met snacks en ludieke broodjes, vegetarische maaltijden en een daghapje. De fiets-sup kan worden gehuurd met een koelbox op maat en is ook een arrangement met barbecue. Fiets-sups kunnen worden gereserveerd via onzzz.nl. (foto: Marco van Ammers Fotografie)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl