Een 34-jarige Heerhugowaarder is schuldig verklaard aan illegaal bezit en illegale opslag van 1.620 kg professioneel vuurwerk op 19 november 2020 in Alkmaar. Hij kreeg vijftien maanden celstraf opgelegd, waarvan vijf maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. De zaak van zijn vermeende handlanger, een destijds 44-jarige Alkmaarder, is nog niets over bekend.

Op 19 november rond 18:30 uur controleerde de Alkmaarse politie een zwaarbeladen bestelbus aan de Bestevaerstraat en troffen achterin meer dan 1.300 kg zwaar vuurwerk, ruim het dubbele van de maximaal toegestane belading. De Heerhugowaarder en Alkmaar in de bestelbus werden aangehouden en daarna vond de politie nog 302 kg illegaal vuurwerk in een loods aan de Koelmalaan.

Toevallig was de Heerhugowaarder diezelfde dag om 01:40 uur in zijn woonplaats nog gecontroleerd. Toen gaf hij aan met de lege huurbus op weg te zijn naar Duitsland. Onderzoek wees uit dat hij een bezoek had gebracht aan een bunkercomplex voor de opslag van explosieven. Op de terugweg bleef de bus urenlang op een parkeerplaats staan en had de Heerhugowaarder via Whatsapp meermalen contact over de lading vuurwerk met de Alkmaarder, met een telefoon die daar speciaal voor bedoeld was. Later gingen ze beide naar de loods. Uiteindelijk werd de bestelbus rond 18:30 uur, met de Alkmaarder achter het stuur, door de politie aan de kant gezet.

De Heerhugowaarder beweerde niet te hebben geweten wat voor lading hij aan boord had. Dat zou niet ongewoon zijn voor chauffeurs. Daarnaast stipte zijn advocaat aan dat alleen de Alkmaarder in verklaringen van anderen voorkwam. De rechtbank vond deze verdediging tekort schieten, onder andere vanwege het deel van de lading dat in de loods was aangetroffen. (archieffoto: politie.nl)
Pin It
Bekeken: 1921x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/