De gemeente Alkmaar wil meewerken aan een herbestemming van het pand van Primark aan de Laat. Op de begane grond blijft winkelruimte. De verdiepingen daarboven moeten geschikt gemaakt worden voor een appartementencomplex. Een nieuwe eigenaar van het pand heeft die plannen al aan de gemeente voorgelegd. Dat schrijft wethouder Dijkman in een memo aan de Alkmaarse gemeenteraad.

De Ierse modeketen Primark zal sinds mei 2016 in het pand aan de Laat. Daarvoor was het een zieltogend winkelcentrum dat veel kritiek kreeg te verduren, omdat het ontwerp met een glazen voorgevel van architect Maarten Min uit Bergen op weinig waardering van het publiek kon rekenen. Op deze plek was tot 1985 de Dominicuskerk gevestigd, het paradepaardje van de Alkmaarse katholieke gemeenschap waarvan de toren zelfs boven het hoogste punt van de Grote Kerk uitstak.  Voor de Primark werd het totaal verbouwd. Die opdracht werd opnieuw gegund aan de Bergense architect.

Volgens wethouder Pieter Dijkman heeft de Primark hem bericht dat hun vestiging vanaf het begin verlieslatend is geweest en het verzorgingsgebied Alkmaar toch uiteindelijk te klein is voor een vestiging van hun winkelketen. De wethouder van Economische Zaken  meent dat de winkelbehoefte verandert, en er straks alleen op de begane grond behoefte is aan detailhandel. Dijkman denkt dat de levendigheid van de binnenstad wordt vergroot en het woningtekort verminderd door meer woningen op deze plek.

De wethouder wijst erop dat het formeel nog slechts een voorgenomen besluit is om de Alkmaarse vestiging van Primark te sluiten. De ondernemingsraad moet er nog een advies over geven. Een definitief besluit volgt half april.
Pin It
Bekeken: 2328x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/