Speeltuin ’t Span in Alkmaar is al jaren bezig om plannen voor uitbreiding te verwezenlijken, maar de buurt blijft zich verzetten. Twee keer werd een schaalverkleining voorgesteld. De gemeente kwam in september 2017 aan boord voor het derde ontwerp, maar de omwonenden vinden dat er al meer dan genoeg overlast is, en het conflict leidde naar de Haarlemse rechtbank. De  bewoners hebben  hun inzichten in de media kunnen delen, nu wil het speeltuinbestuur graag de eigen kant van het verhaal kwijt.

Speeltuin 't Span aan de Tirolstraat had uitbreidingsplannen in een groot deel van het aangrenzende park. Na de eerste aanpassing was daar nog een brede strook van over, zo ver mogelijk van de huizen. In het derde ontwerp staat alleen nog een vlak van 500m2 voor de zo gewenste waterspeelplaats met extra picknickplekken.

“Het is niet de bedoeling om meer publiek te trekken, maar om kwalitatief meer te bieden aan met name kinderen van de bovenbouw. Hiervoor is een waterspeelplaats echt nodig", meent voorzitter Jan Cornelis den Ouden, met het oog op de steeds warmere zomers. "De laatste jaren vinden de spelende kinderen verkoeling vanuit sproeiers en water uit een tuinslang. Een ongewenste situatie, omdat dit leidt tot valpartijen en modderpoelen in het gras. Doordat de uitbreiding kleinschalig is, wordt de buurtuitstraling gewoon behouden.”

"Diverse gedegen onderzoeken door de gemeente, waaronder een geluidsmeting, hebben uitgewezen dat de uitbreiding de geluidsoverlast niet zal verergeren", stelt de voorzitter. "Dit komt omdat de bezoekers zich over een groter gebied verspreiden, dat ook nog eens verderaf gelegen is van de woningen". Dit zou zelfs kunnen betekenen dat de geluidsoverlast die wordt ervaren juist wat afneemt.

"Door de geringe uitbreiding zal de parkeerintensiteit ook niet toenemen", vervolgt de voorzitter. "Bovendien wordt de parkeerdruk die nu wordt ervaren  niet veroorzaakt door bezoekers van ’t Span. Dit is gemeten door de gemeente. De parkeerdruk is sowieso hoog, ook als de speeltuin is gesloten."

"Ook groenliefhebbers hoeven zich  geen zorgen te maken, want voor gekapt groen, wordt nieuw groen teruggeplaatst. Kortom, het bestuur van de speeltuin is dan ook van mening dat de vergunning terecht is verleend", besluit Den Ouden.

De rechter doet over hooguit vijf weken uitspraak.
Pin It
Bekeken: 1917x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/