Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Hij wilde rond middernacht een lichtknopje aandoen in het bedrijfspand waar hij logeerde, toen 'ie vol in zijn gezicht werd geschoten. De 37-jarige Peter Louman vraagt zich af waarom hem dat moest overkomen. Mediapartner NH Nieuws sprak de zus van het slachtoffer van de schietpartij donderdagnacht aan de Strooijonkerstraat in Oud-Overdie. "De kogel zit nog in zijn hoofd", aldus Dominique Louman. De politie trof haar broer rond 00.00 uur gewond aan in de Uitenboschstraat. Hij had daar aangebeld bij een kennis, nadat hij dus volgens zijn zus uit het niets was neergeschoten. De mogelijke dader(s) is nog steeds voortvluchtig.

"Hij had het gevoel alsof hij een enorme schok kreeg toen hij het licht aan wilde doen. Hij realiseerde zich later pas dat hij was neergeschoten. In het ziekenhuis zijn ze nu aan het kijken of de kogel eruit moet worden gehaald omdat die vlakbij z'n slagader zit. Zijn kaak is ook gebroken dus hij ligt er erg slecht bij."

De 37-jarige Peter zou in het bedrijfspand slapen, omdat hij relatieproblemen had. De man die hem heeft neergeschoten zou een Italiaanse man zijn die het pand gebruikt om fietsen te repareren. "Het is een vriend van hem, maar waarom hij dit heeft gedaan is ons totaal niet duidelijk. Je bent gewoon niet goed in je hoofd als je dit doet." Het slachtoffer wist uiteindelijk te vluchten en belde aan bij een huis van een kennis aan de Uitenboschstraat een paar honderd meter verderop. De bewoonster, die anoniem wil blijven, lag al in bed toen er werd aangebeld.

"Hij stond beneden en kermde van de pijn en vertelde dat hij neergeschoten was. Ik zei dat hij zich wel in de badkamer kon wassen maar toen ik al dat bloed zag, realiseerde ik me dat het goed fout zat. Ik heb snel de ambulance gebeld", aldus de Alkmaarse tegen NH Nieuws. Het slachtoffer werd uiteindelijk door een ambulance afgevoerd. Een arrestatieteam is naar het bedrijfspand gegaan om de dader aan te houden, maar die werd uiteindelijk niet aangetroffen, meldt de politie tegen NH Nieuws. Een politiehelikopter heeft nog een tijd boven de buurt gevlogen, maar zonder resultaat.

De hele dag deed de politie onderzoek bij het bedrijfspand aan de Strooijonkerstraat. De politie is op zoek naar getuigen. Zus Dominique hoopt dat de man snel wordt opgepakt. "Mijn broer is heel emotioneel en snap niet waarom dit hem moest overkomen. Ik ben ook erg boos! Je neemt bijna iemands leven."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl