Alkmaar Centraal


De politie van Alkmaar heeft binnen 20 uur tijd drie keer een telefoon in beslag genomen omdat iemand onterecht het alarmnummer 112 bleef bellen. Het gaat om twee mobiele telefoons en tot slot een ouderwetse vaste telefoon met een draaischijf. Extra opmerkelijk is dat de vaste telefoon niet van de beller zelf was, maar van de buurman.

Ook de telefoon van de buurman afpakken lijkt wel erg ver te gaan, maar bij navraag legt politiewoordvoerder Willem Gijtenbeek uit dat daar ook al waarschuwingen aan vooraf waren gegaan. Overigens is de 112-beller een bekende bij de politie. Hij heeft al "heel vaak" onterecht het alarmnummer gebeld en waarschuwingen gekregen.

112 wordt regelmatig misbruikt, onterecht gebruikt of onbedoeld gebeld vanuit de broekzak. Dit is strafbaar gesteld omdat daardoor vertraging kan ontstaan bij het melden van echte noodsituaties. Misbruik of onjuist gebruik wordt vastgelegd en kan mogelijk strafrechtelijk worden vervolgd. Volwassenen riskeren een boete of zelfs gevangenisstraf, kinderen komen er ook niet zomaar vanaf. De ouders krijgen een waarschuwingsbrief en als dit niet helpt, volgt een verwijzing naar Halt. Is dat nog niet genoeg wordt dan wordt het jeugdstrafrecht toegepast.

Op rijksoverheid.nl staan richtlijnen en tips. (foto: Instagram wijkagent.huiswrd.vroonermeer)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl