Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Bewoners van verzorgingstehuis Hoog Duinen in Schoorl hebben maandag al meer dan 1300 euro bij elkaar gelopen met hun deelname aan de landelijke sponsorloop Run for Kika Lentefit. De inzet van de bewoners voor de sponsorloop is geregeld door de 94-jarige bewoner Henk de Haan.

Met Run for Kika lopen mensen door het hele land tussen 21 en 31 maart in totaal 21 kilometer om geld op te halen voor de stichting Kinderen Kankervrij (Kika). De ouderen maken soms met hulp en ondersteuning van loopstop, rollator of rolstoel kilometers rond het verzorgingstehuis van Magentazorg. Maandag schreven zij de 46e kilometer op hun naam, en de loopactie gaat nog tot en met woensdag door.

Elders rennen de deelnemers de sponsorgelden bij elkaar, maar in Schoorl doen ze het in kleine etappes en op een rustig tempo. De deelname is vooral te danken aan kleinzoon Rick van opa De Haan. Rick is betrokken bij de organisatie van de landelijke sponsorloop.

De Engelse majoor Tom Moore is een lichtend voorbeeld voor de ouderen. Moore haalde in zijn laatste levensjaar miljoenen ponden op voor de Britse gezondheidszorg. Uitgedost in de oranje actiekleuren gaan de ouderen nog twee dagen op pad. Er is een gerede kans dat het bedrag nog flink verder stijgt na de 1300 euro, want de initiatiefnemer weet van geen ophouden. "Ik ben nu echt op dreef", aldus voorloper Henk de Haan.


SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl