Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Echt een grote verrassing werd het niet voor de eigenaren en medewerkers van Restaurant Hotel Merlet in Schoorl. Toch kon de champagne maandagmiddag wel worden opengetrokken: het restaurant behoudt zijn Michelinster. En dat is een lichtpuntje tijdens deze lockdown. "Je kunt nooit achterover leunen bij Michelin dus dit geeft de burger wel moed", stelt eigenaar Martin van Bourgonje.

Ergens baalt eigenaar Van Bourgonje wel van de bekendmaking van de Michelinsterren. Zaterdag kwam al per ongeluk naar buiten welke restaurants er een ster bijkregen. Dat had alles te maken met een technische storing in de Michelin-app. "Dat is wel erg amateuristisch. Het is al een heel vervelend jaar en als dit feestje dan ook niet lekker loopt is dat wel zonde. De magie is er vanaf."

In verband met de coronacrisis was de officiële presentatie van de Michelingids en de bekendmaking van de sterren live te volgen op de YouTube- en Facebook-kanalen van het merk. Maar dat werd uiteindelijk een chaos.

Het was sowieso een bewogen jaar voor de horeca waarbij je je af kan vragen of er wel een Michelingids moest worden uitgebracht. De restaurants waren het grootste gedeelte van het jaar gesloten. "Ik vind het belangrijk dat ze wel hebben gedaan. De restaurants krijgen zo toch de aandacht die ze verdienen, anders kom je helemaal in een verdomhoekje te zitten," zegt Van Bourgonje tegen mediapartner NH Nieuws.

De ster is dus weer binnen, maar tot nu toe kunnen alleen de hotelgasten op hun kamer genieten van een sterrendiner. Daarnaast heeft Van Bourgonje de komende maand een boot gehuurd over het IJ waarbij mensen een kamer kunnen boeken en op het dek kunnen dineren. "Zo houden we het hoofd goed boven water."

Ideaal is het niet, toch prijst Carla van Bourgonje zich gelukkig met het feit dat ze nog iets kan doen voor haar gasten. "Ik ben ook ontzettend trots op onze werknemers die ondanks deze tijd veerkrachtig zijn en er vol enthousiasme tegenaan gaan. Toch kunnen we niet wachten om onze deuren weer te openen. In onze branche werken ontzettend veel mensen, maar we staan nog steeds stil en dat is niet fair."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl