Na de zomervakantie starten gemeente Alkmaar en Alkmaar Sport een campagne voor sportverenigingen en andere aanbieders, om hun sportieve aanbod voor de jeugd te promoten. Daarvoor wordt een nieuw online platform opgericht. De gemeente roept (jeugd)sportorganisaties op om zich alvast aan te sluiten bij AlkmaarActief.nl. Dat kan tot eind juni. Bij de campagne hoort ook een tekenwedstrijd voor basisschoolleerlingen.

Gemeente Alkmaar wil meer jeugd in beweging krijgen en plezier laten beleven aan het sporten. Dat is een van de ambities in het maatschappelijk sportakkoord. Sportorganisaties spelen een belangrijke rol bij het waarmaken van deze ambities. In deze coronatijd is het nog belangrijker om een gezonde leefstijl na te streven.

“Ik verwacht veel van de campagne met kennismakingslessen, die na de zomer van start gaat. Ik roep alle aanbieders op hun aanbod nu al kenbaar te maken via het platform AlkmaarActief.nl. Dan kunnen we na de zomer met een zo compleet mogelijk aanbod van start”, zegt sportwethouder Pieter Dijkman.

Basisschoolleerlingen kunnen tot 10 juni meedoen met de tekenwedstrijd. De winnende tekening komt op de voorkant van het Freddy Fit Boekje, dat tijdens de Nationale Sportweek in september naar alle basisscholieren gaat. Freddy Fit zal de jeugd dan aansporen om zich aan te melden voor proeflessen.

“De ervaring leert dat veel leerlingen na een proefles ook daadwerkelijk lid worden van een sportclub. We vragen daar ieders enthousiaste medewerking voor,” aldus Sanne Wunderink, coördinator van het project bij Alkmaar Sport. (foto: Jan Jong Fotografie)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl