Alkmaar Centraal


Stadscamping Alkmaar staat te koop. De eigenaren Simon en Astrid hebben een groot te-koopbord neergezet voor de ingang van de camping in de westrand van Alkmaar. De ondernemers zeggen het besluit met pijn in het hart te hebben genomen. Hoewel de gemeente de camping wil behouden zien de eigenaren geen andere uitweg meer. "We hebben een prachtig plan, maar de gemeente wil niet meewerken om de camping te vernieuwen", vertelt Simon Teeling aan mediapartner NH Nieuws.

De camping verkeert volgens de eigenaren al langere tijd in zwaar weer. Al eerder heeft hij zijn camping omgedoopt tot camperpark, aangezien vakantie vieren met de camper weer helemaal hip is. Toch zou dat niet genoeg zijn om het hoofd financieel boven water te houden. "Daar kunnen we niet van leven." Samen met een landschapsarchitect heeft hij een plan ontwikkeld om de camping een metamorfose te geven. Aangezien het kamperen met de caravan en de tent afneemt, wil hij 53 luxe duurzame stacaravans neerzetten.

"Mensen willen luxe", stelde hij eerder. "Wij zijn geen familiecamping, we hebben geen zwembad of een animatieteam. Mensen komen hier echt om de stad of het strand te bezoeken en willen er dan comfortabel bij zitten." De gemeente ziet het reddingsplan van Teeling echter niet zitten. Wethouder Pieter Dijkman wil 'verstening' tegen gaan. Hij ziet meer in het plaatsen van 'glampingtenten'. Dat zijn luxe tenten met sanitair.

Ook bestaat bij het college angst dat de luxe stacaravans permanent bewoond zullen worden. "Onzin, wij willen juist een rustig park maken voor het hogere segment. Dat is ook belangrijk voor Alkmaar, want die mensen geven hun geld juist uit in de stad", aldus Astrid Neut. "Het is treurig dat de gemeente de hakken zo in het zand zet. Ik ben er best verdrietig over."

De vaste campinggasten zijn volgens Teeling ook onaangenaam verrast door het grote bord bij de ingang. "Die komen hier graag en zijn geschrokken maar ik kan het helaas niet mooier maken. Ik heb deze camping al achttien jaar en ik zou liever doorgaan, maar ik word gedwongen. Het was voor ons vernieuwen of verkopen. Het is helaas het laatste geworden. De gemeente denkt dat we bluffen maar dat is niet zo. We hebben binnenkort al afspraken met geïnteresseerden. De telefoon staat roodgloeiend."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl