Alkmaar Centraal


Twee derdejaars vmbo-leerlingen van PCC Oosterhout in Alkmaar hebben een online platform gemaakt waarop scholieren leerzame YouTube-filmpjes kunnen vinden, gesorteerd op vakgebied en leerdomein. Leerlingen kunnen zo gefocust blijven op het onderwerp waarover ze informatie zoeken. Schooldirecteur Johan Dekker is onder de indruk: “Ik zou deze twee ondernemers onmiddellijk inhuren!”

De 15-jarige Tyron uit Alkmaar en Max uit Heiloo volgen de vmbo-opleiding Economie & Ondernemen binnen het Vakcollege Allround op PCC Oosterhout. Voor een schoolopdracht hebben ze een bedrijfje opgericht en de fraai vormgegeven website Leersimpel.nl gebouwd. Met toestemming van de makers hebben ze al bijna 1.000 YouTube-filmpjes geplaatst, gesorteerd op vakgebied en leerdomein. Tyron: “Als leerlingen via YouTube een filmpje moeten kijken, kunnen ze snel afgeleid worden door andere filmpjes die helemaal niks met het onderwerp te maken hebben.”

Het vak ‘ondernemen’ van PCC Oosterhout daagt leerlingen met belangstelling voor handel, administratie, evenementen, detailhandel en media, uit om te leren in een realistische context. Dat maakt het onderwijs waardevoller en interessanter.

Directeur Johan Dekker: “Deze twee ondernemers-in-de-dop hebben goed geluisterd naar hun klant en de vraag vertaald naar een prima product. Als ik als bedrijf een website nodig had, dan zou ik deze jongens onmiddellijk inhuren! Leersimpel.nl gaan we gebruiken binnen onze school, maar ook op andere PCC-vestigingen.”

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl