Alkmaar Centraal


Provincie Noord-Holland steekt tot en met 2023 miljoenen euro's in verdere verduurzaming. Naast projecten in de hele provincie waar regio Alkmaar van profiteert, zijn er twee lokale projecten en staan veel N-wegen in de regio op de planning voor het aanbrengen van duurzaam asfalt.

De provincie investeert de komende paar jaar in een breed pakket aan projecten zoals de aanpak van wateroverlast, abri's met sedumdaken, gebruik van gerecycled beton, gebruik van 'blauwe diesel' en elektrisch materieel, stikstoffilters in materieel, wandelpaden met CO2 absorberend Olivijn en mos op geluidsschermen. Verder gaat het om onderhoud, bijvoorbeeld het aanbrengen van duurzaam asfalt, extra aanplant van divers groen en gebruik van biobased verkeersborden en straatmeubilair.

De Bergense Stichting Groene Oase krijgt van de provincie 2.500 bomen, struiken en kruidenplanten voor de Groene Oase in Koedijk en op de N242 in Alkmaar wordt rijbaansignalering met houten portalen geplaatst. De N-wegen in de regio waarop duurzaam asfalt wordt gelegd zijn de N197, N241, N242, N243, N504, N508, N511 en de N512.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl