Alkmaar Centraal


Door de toename van het aantal coronapatiënten op IC-afdelingen in de wijde regio, voelde de Noordwest Ziekenhuisgroep zich donderdag genoodzaakt om direct de planbare zorg nog verder af te schalen. Zo worden medewerkers vrijgemaakt voor urgente corona-zorg. "Dit doen we uiteraard alleen als het medisch gezien verantwoord is. We hadden gehoopt dat dit niet opnieuw nodig zou zijn. We vinden dit ontzettend vervelend voor de patiënten die dit betreft."

Alle planbare operaties en een deel van de behandelingen in Alkmaar en in Den Helder worden uitgesteld, mits medisch verantwoord. Alleen spoedoperaties die binnen zes weken moeten plaatsvinden zullen worden uitgevoerd, al wordt misschien wat geschoven met de datum en locatie voor een goede spreiding. Acute , semi-acute en oncologische zorg gaat ook door. Voor een deel van de consulten wordt gebruik gemaakt van videobellen of de telefoon. Als een afspraak toch moet worden verplaatst, krijgt de de patiënt hier bericht over.

"We vinden het ontzettend vervelend dat deze maatregelen weer nodig zijn. Natuurlijk hadden wij gehoopt dat we de planbare zorg zoveel mogelijk konden blijven bieden naast de zorg voor coronapatiënten", aldus NWZ. "Helaas hebben ziekenhuizen in de regio te maken met een grote toename van patiënten met corona die intensieve zorg nodig hebben. Alle ziekenhuizen moeten daarom extra IC-bedden beschikbaar stellen. Door het uitstellen van planbare operaties komt er personeel vrij voor de coronazorg." (foto: NWZ)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl