Vrijdag 2 april kreeg de Sunni-Razvi Moskee Alkmaar een pakketje met luiers waarop stond 'Paascadeau voor onze jankerds in de maatschappij'. Het was een van een reeks incidenten die moslims in Nederland kregen te verduren, met als dieptepunt de brandstichting bij de in aanbouw zijnde moskee in Gouda. Sindsdien zijn er ook vele steunbetuigingen binnengekomen en daar is de Surinaamse moskee in De Hoef erg dankbaar voor.

Het luierpakketje zorgde voor onrust en angst. Daar bovenop kwamen nog berichten uit andere delen van het land, die de angst aanwakkerde. "Tegelijkertijd leer je in moeilijke situaties je vrienden kennen", laat Djama Masjid nu in een persbericht weten. "De hartverwarmende steunbetuigingen binnen de moslimgemeenschap, maar zeker ook buiten de moslimgemeenschap heeft veel voor ons betekend."

"Ook het adequate optreden van de burgemeester en de lokale overheid hebben we zeer prettig ervaren", vervolgt Masjid. Eerder had een woordvoerder van de moskee al lovende woorden voor Roemer. De burgemeester had geschokt gereageerd en nam de situatie hoog op.

"Wij willen iedereen bedanken die ons op welke manier dan ook gesteund heeft. Alleen samen krijgen we dit onder controle! Op naar het nieuwe normaal!", besluit Masjid.
Bekeken: 1806x