Alkmaar Centraal


De Alkmaarse wethouder Dijkman van Economische Zaken krijgt bijval vanuit De Rijp in zijn conflict met Camping Alkmaar. Het oud-raadslid Leo van Etten (PvdA) vindt dat de gemeente geen stacaravans moet toestaan op de stadscamping in de Alkmaarse westrand. De ervaringen met de omvorming van camping 't Rietbos in Villapark De Rijp zijn volgens hem zeer negatief. Dat park is volgens Van Etten een en al permanente bewoning, veelal door Oost-Europese gastarbeiders, maar ook door anderen met ’diepe sociale ellende’. In de Alkmaarsche Courant van dinsdag zegt hij dat Dijkman als oud-wethouder van Graft-De Rijp die problemen ook van dichtbij heeft meegemaakt.

De eigenaren van Camping Alkmaar willen stacaravans, omdat de huidige opzet volgens hun niet meer rendabel is. Zij bezweren dat zij er geen permanente bewoning zullen toestaan, en zijn bereid zijn om dat contractueel vast te leggen. Maar volgens Van Etten is dat niet afdoende: "Op Villapark De Rijp bleek, ondanks alle vastgelegde afspraken, de praktijk weerbarstig.”

Camping Alkmaar staat te koop sinds de weigering van het Alkmaarse gemeentebestuur. Het oud PvdA-raadslid begrijpt dat de eigenaar van Camping Alkmaar zoekt naar nieuwe mogelijkheden om zijn bedrijfsvoering financieel aantrekkelijker te maken. "De coronacrisis hakt er bij hem natuurlijk ook in. Maar niet op de door hem voorgestelde manier.” Het hek is van de dam als de gemeente dat toestaat, zegt Van Etten tegen de Alkmaarsche Courant.

Ook willen de eigenaren over enkele jaren met pensioen, en dan zullen ze de camping sowieso verkopen. Een nieuwe eigenaar kan er dan weer heel anders over denken. "Dan komt er een op winst beluste speler in de lucratieve, recreatieve vakantiemarkt. Met alle gevolgen van dien."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl