Het afgelopen jaar waren er nog nooit zoveel woningzoekenden in de HAL en BUCH-gemeenten. Het aantal steeg minder hard dan in de voorgaande jaren, maar daar tegenover stond minder vers aanbod. Dat blijkt uit de jaarrapportage 2020 van het SVNK. Vorig jaar waren er gemiddeld 200 reacties op een vrijkomende huurwoning.

In 2020 steeg het aantal inschrijvingen bij het SVNK van 18.234 naar 18.749. De stijging loopt achter op de twee jaren ervoor, toen er bijna 1.300 en 1.400 nieuwe aanmeldingen waren. Maar het aantal van 1.447 aanbiedingen lag ook lager dan gemiddeld. Van de rond 30.000 sociale huurwoningen in de regio wisselden er 1.874 van huurder, ongeveer 130 minder dan voorheen. De lagere getallen worden geweten aan de coronacrisis. Meer mensen wachten even af.

Het overgrote deel van de (op)nieuw verhuurde woningen zat onder de grens van huurtoeslag. Even minder dan de helft van de nieuwe huurders is tussen de 28 en de 54 jaar oud, met op een verre tweede plek de categorie 23 tot en met 26 jaar oud. Toch is de slagingskans hoger naarmate men ouder wordt. Een woningzoekende van 28 tot en met 21 jaar heeft 4,4 procent kans, tegenover een 75-plusser 20,3 procent.

Dat heeft te maken met de lange wachtlijst, en ook met de nog vrij nieuwe voorrangsregels voor woonruimten die passen bij de woonbehoefte. Wie kleiner wil wonen, bijvoorbeeld omdat de kinderen het huis uit zijn, of juist meer ruimte nodig vanwege gezinsuitbreiding of samenwonen, kan voorrang krijgen.

Het aandeel woningzoekenden van buiten de regio is onderhand naar rond 25 procent gestegen, maar voorlopig gaat nog 90 procent van de vrijkomende woningen naar mensen van binnen de regio.
Pin It
Bekeken: 2220x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/