Zondag 25 april start een reeks 'Trashwalks' door Alkmaar. Nanda van den Ham van El Kombi is initiatiefnemer van deze wandelingen, waarbij meteen zwerfvuil wordt opgeruimd. Er wordt verzameld op de groene loper voor de bibliotheek in het centrum. Samen met koffie, thee of limonade krijgen de deelnemers - de Groene Lopers - een afvalgrijper en uitleg, om daarna in tweetallen de stad door te gaan.

In navolging van de Green Deal start Europe Direct NHN het project 'De Groene Loper' in Alkmaar. Dit is een reeks activiteiten die het thema Duurzaamheid makkelijker, praktischer én leuker maken. Het ED-NHN, met een vestiging in de bibliotheek, sluit zich graag aan bij lokale helden als Nanda. Zij organiseert al jaren Trashwalks en ook Sup-it-ups om de grachten van zwerfvuil te ontdoen.

Er zijn vier trashwalks. Na 25 april is er een kidsversie op 7 mei en een derde trashwalk op 30 mei. Verzamelen is telkens om 09:30 uur. De laatste editie is op 23 juni vanaf 19:00 uur. Aanmelden kan via elkombi.nl. Wie zelf op pad wil gaan kan dat natuurlijk ook doen. Binnenkort biedt de bibliotheek, tegen een kleine borg, een groene wandelroute door de historische binnenstad, twee grijpers en een versnapering.

Het ED-NHN organiseert verder vanaf 7 juli inloopavonden over duurzaamheid, recycling, energie en Europese innovaties. Meer hierover op europainnoordholland.nl.
Pin It
Bekeken: 1650x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/