Alkmaar Centraal


Dit jaar is op 21 april de 125ste geboortedag van Tante Truus. Gemeente Alkmaar viert dit door speciale muziek uit de Waagtoren te laten klinken. De Historische Vereniging Alkmaar houdt een online lezing over deze Alkmaarse verzetsheldin. Later op 7 mei zal er een Tante Truustulp worden gedoopt en een bordje worden onthuld bij het huis waar Truus Wijsmuller is geboren.

Truus Wijsmuller hielp voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog met de organisatie van de beroemde Kindertransporten naar Engeland. Ze hielp mee aan de redding van rond 10.000 kinderen en verdiende zo de bijnaam ‘moeder van 1001 kinderen’.

Om de 125e verjaardag van Tante Truus te vieren, klinkt op 21 april tussen 13:00 en 13:30 uur speciale carillonmuziek uit de Waagtoren. Beiaardier Christiaan Winter speelt muziek uit de film Schindler’s List van componist John Williams, een arrangement van Mathieu Polak en afsluitend de klassieker ‘We’ll meet again’ van Vera Lynn.

Vanuit het Alkmaars Historisch Café is er vanaf 19:30 uur een online lezing over Truus Wijsmuller van Leen Spaans, die zich ontpopte tot enthousiast ambassadeur van haar heldendaden. Tickets à 4,50 euro zijn te koop via alkmaarshistorischcafe.nl.

Vrijdag 7 mei onthult burgemeester Emile Roemer een informatiebordje van de Historische Vereniging Alkmaar aan de gevel van haar geboortehuis Mient 14. Hoogtepunt die dag is de doop van een speciaal gekweekte Tante Truustulp. Bloembollenveredelaar Sam Veldboer van de firma Hybris uit Oude Niedorp werkte daarvoor samen met Eric van Dam van de firma Triflor. De tulp heeft de Alkmaarse kleuren: rood met een witte rand. (foto: Marco Schilpp)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl