Begin april waarschuwde de politie dat er in regio Alkmaar katalysatoren onder Toyota's vandaan zijn gestolen, en dan met name Priussen. Daarna was het prompt nog een aantal keren raak. Alkmaar Centraal vroeg de politie om aantallen, maar er kon niet even op de zoekterm 'katalysator' gezocht worden in het systeem. De politie heeft die getallen nu wel gegeven.

Er is een duidelijke toename in de hoeveelheid gestolen katalysatoren in de regio. In 2019 kwamen er vier aangiften binnen, alle uit gemeente Alkmaar. In 2020 waren dat er zeventien, waarvan tien uit Alkmaar, zes uit Heerhugowaard en één uit Heiloo. In 2021 is dat aantal nu al gehaald, met vanuit Alkmaar vier aangiften, uit Heerhugowaard één, Bergen twee, Egmond aan den Hoef drie en Noord-Scharwoude twee.

Sinds eind 2019 zijn er in het land al vele honderden katalysatoren ontvreemd, dus deze regio wordt relatief gespaard. Politiewoordvoerder Menno Hartenberg legt uit dat er een Oost-Europese bende actief is en die wil makkelijk de grens over kunnen komen. Vanuit deze regio is de vluchtroute veel langer en bovendien hangen er in de Randstad een bij de Afsluitdijk camera's langs de wegen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl