Alkmaar Centraal


Volgende week haalt gemeente Alkmaar de steiger aan de Kromme Horn in Graft weg. Op alkmaar.nl worden acht locaties voorgesteld voor een nieuwe, maar daartussen zit niet de plek waar de steiger al decennia lang staat. Op de Facebookgroep Dorpsinformatie Graft-De Rijp heerst daar veel onvrede over.

Volgens de gemeente voldoet de steiger niet meer aan de veiligheidseisen, maar dat verklaart niet waarom de plek, waar al decennia lang een steiger staat, niet tussen de opties staat. Groepsleden denken dat dit komt doordat omwonenden klagen over geluidsoverlast, en dan vooral van spelende kinderen. "Eerder hebben deze buurtgenoten het bankje wat al jaren op het gras bij het meertje stond ook al weg gekregen, en waar toch heel veel mensen graag gebruik van maakten om zo heerlijk de polder in te kunnen kijken", schrijft een van hen.

Het wantrouwen over de motivatie voor de voorgestelde verplaatsing wordt nog eens aangewakkerd, doordat de huidige plek niet kon worden gekozen. Wie de optie "anders" gebruikte, kreeg een foutmelding.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl