Het metselwerk van de voorgevel van de Ringers Chocoladefabriek verkeert in zo'n slechte staat, dat dit niet behouden kan blijven. Dat meldt het college woensdag in een brief aan de gemeenteraad. Nog niet duidelijk is welke gevolgen dit heeft voor de restauratie. Eigenaar Ten Brinke Vastgoed komt met een reconstructieplan, dat zal worden beoordeeld door de vakgroep Erfgoed van de gemeente.

De kenmerkende voorgevel van de Ringersfabriek zou restauratief hersteld worden. Dit was afgesproken tussen de ontwikkelaar en de gemeente. De restauratie van deze kenmerkende voorgevel was altijd een belangrijk onderdeel van het project. Maar de voorgevel is er veel slechter aan toe dan altijd werd verondersteld. "Dat was voor iedereen een tegenvaller", zegt projectontwikkelaar Paul Hemmen van eigenaar Ten Brinke Vastgoed.

De vakgroep Erfgoed van de gemeente oordeelt dat het monumentale aanzicht van de voormalige fabriek behouden moet blijven. Dat vindt eigenaar/ aannemer Ten Brinke ook. In de fabriek komen horecaruimtes op de begane grond en appartementen op de hogere verdiepingen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl