De NS heeft de eigen app en ns.nl uitgebreid. Vanaf nu is te zien hoeveel parkeerplekken er vrij zijn op de P+R van Station Alkmaar en achttien andere stations in Nederland. Dit aantal zal gedurende het jaar verder worden uitgebreid.

De NS ziet graag dat mensen met de fiets of de bus naar het station komen, maar voor velen is het nou eenmaal veel makkelijker om de auto te pakken. Formatmanager Bert Vaessens: "Dan is het wel zo prettig om makkelijk en snel te kunnen parkeren. Nu is het mogelijk om voor vertrek te zien of er nog parkeerplekken beschikbaar zijn op het P+R-terrein. Het helpt als reizigers zeker weten dat ze de auto kwijt kunnen bij het station, helemaal als het straks weer drukker is.”

Gemiddeld komt zes procent van de NS-reizigers met de auto, maar dit loopt op tot zo'n 20 procent bij stations in dorpen. “Uit onderzoek weten we dat de mogelijkheid tot parkeren voor deze groep reizigers heel belangrijk is. Als die er niet zou zijn, kiest 25 procent van deze reizigers niet voor de trein", aldus Vaessens.

Tot aan begin 2022 voegt NS nog 43 stations aan toe. Uiteindelijk zal van alle P+R-locaties met slagboom bij stations het aantal vrije parkeerplaatsen te zien zijn. NS werkt hiervoor nauw samen met Q-Park en Skidata. (foto: Google)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl