Alkmaar herdenkt op 4 mei zoals ieder jaar iedereen die sneuvelde voor onze vrijheid. Maar net als vorig jaar op beperkte wijze. Streekstad Centraal legt de kransleggingen en de toespraak van burgemeester Emile Roemer vast, om ze 's avonds uit te zenden. Ook is er een productie met de aangrijpende verhalen van de gevallenen die staan vermeld op de monumenten.

In Alkmaar, De Rijp/Noordeinde en Stompetoren leggen burgemeester Roemer en zijn echtgenote, zonder publiek, kransen bij de monumenten. Daarna is er een korte ceremonie met daarbij aanwezig een lid van de 4 mei comit├ęs, een veteraan en een trompettist.Burgemeester Leontien Kompier van Langedijk legt een krans bij het monument in Sint Pancras, in aanwezigheid van Alkmaars wethouder Paul Verbruggen. Er zijn geen stille tochten.

Wie de herdenkingsmonumenten in Alkmaar, De Rijp en Schermer op 4 mei bezoekt, kan kijken en luisteren naar de bijzondere en aangrijpende verhalen van de slachtoffers die staan vermeld. Jongeren vertellen deze verhalen in een productie van B4 Multimedia, in samenwerking met Artiance en de gemeente. De video is via een QR-code te bekijken op de tablet of smartphone.

Om 19:00 uur zendt Streekstad Centraal de herdenkingstoespraak van burgemeester Emile Roemer uit, ondersteund met beelden van de kransleggingen. Ook de verhalen over de gevallenen krijgen een plek in de uitzending. De herdenking is te zien via het televisie- en YouTubekanaal van Streekstad Centraal. Daarna is de uitzending via deze kanalen ook terug te zien.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl