Vanwege de storm zijn dinsdag de vaccinatietenten van GGD Hollands Noorden in Alkmaar en Middenmeer dicht gebleven. Ook de coronateststraat in Den Helder ging niet open.

De GGD meldde dat iedereen met een afspraak op de hoogte was gesteld, maar toch waren er mensen naar de tent in Alkmaar gekomen. De bewaking had een flinke klus om hen te  informeren en weg te sturen. De ergernis bij de mensen was groot, veel van hen stelden helemaal niet geïnformeerd te zijn.

"Werkelijk schandalig. Geen enkel mailtje ontvangen - ook niet in de spambox of zoiets - of telefoontje", vertelt Karin, die er slechts bij toeval wel op tijd achter kwam. "Na lang bellen werd het bevestigd. De coronalijn zelf wist het niet en wist ook niet welk nummer ik moest bellen om meer te weten. Uiteindelijk het landelijke coronanummer maar gebeld en die moest het helemaal uitzoeken. Ze kwam terug met de woorden dat de tent dicht is en dat we waarschijnlijk morgen een mail kunnen verwachten van de GGZ voor een nieuwe afspraak. Dit is dus de gang van zaken en ik denk dat deze schandalige manier wel heel wat aandacht verdient."

De vaccinatielocaties hadden samen rond 1.100 afspraken staan.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl