17 parkeerwachters die in Alkmaar hun werk doen, willen in dienst komen van de gemeente Alkmaar. Nu zijn het werknemers van Coöperatie Parkeerservice, maar de gemeente stopt volgend jaar met dat bedrijf. De parkeerhandhavers willen in Alkmaar blijven werken, en liefst als ambtenaar, omdat hun arbeidsvoorwaarden dan veel beter zouden zijn. Het voordeel zou dan zijn dat ze breder inzetbaar zijn. De gemeente zit daar niet op te wachten.

De parkeerhandhaving is opnieuw aanbesteed. Nieuwe bedrijven kunnen daarop inschrijven en de parkeerwachters dan mogelijk in dienst nemen. De BOA-bond, een vakbond van de parkeerwachters heeft nu acties aangekondigd. De bond vindt dat de wethouder een gesprek uit de weg gaat en de boa’s al sinds december aan het lijntje houdt. Hun grieven willen ze op 20 mei persoonlijk aanbieden aan de wethouder.

Alkmaar stopt met Parkeerservice omdat de gemeente niet tevreden is met de kwaliteit, service en visie van de coöperatie van 15 samenwerkende gemeenten. Op 1 januari 2022 stapt Alkmaar daar uit. Raadsleden Ben Bijl van BAS en Maya Bolte van Leefbaar Alkmaar hebben het college inmiddels vragen gesteld over de kwestie. Zij behoren tot een minderheid in de gemeenteraad die wil dat de gemeente de parkeerhandhaving weer zelf gaat doen. De meerderheid in de gemeenteraad wil dat een ander bedrijf het gaat doen vanaf 2022. Daarom heeft het college eind april al een nieuwe aanbesteding uitgezet.
Pin It
Bekeken: 1474x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/