KunstNetTV viert dit jaar haar zilveren jubileum. Op twee mei 1996 werd het eerste televisieprogramma bij de lokale omroep uitgezonden. Toen nog analoog en maar één keer per maand. In mei is er daarom aandacht voor Alkmaarse filmmakers die hun film bij KunstNetTV hebben vertoond.

Elke week een film en een interview met de maker. KunstNetTV is al lange tijd een platform voor filmmakers uit Alkmaar en de regio. Cineasten blijven meestal op de achtergrond en laten de films voor zichzelf spreken. In mei vertellen ze echter in een kort interview voorafgaand aan hun film wat hen zo fascineert aan het maken van films.

Filmmaker Peter Sieben maakte in 2004 de korte film Bitter Sweet met een bijna volledige Alkmaarse Crew en won daarmee de eerste prijs bij het filmfestival in Colorado in Amerika. Een ontroerende film op muziek van de gebroeders Gershwin en bijna zonder dialoog. De kijker maakt kennis met filmmaker Peter Sieben, die na het succes van Bitter Sweet werd gestimuleerd om nog meer films te maken.

KunstNetTV is dagelijks om tien uur te zien op het TK kanaal van Streekstad Centraal.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl