In Het Kruithuisje op het Bolwerk van Alkmaar is een expositie te zien van QuuxMe met fotokunst, tekeningen en gedichten. Het zijn “portretten” uit de verbeelding van Miriam van ’t Hoff - Kooij, zoals de Alkmaarse kunstenares in het dagelijks leven heet. Ze zal een aantal middagen aanwezig zijn om uitleg te geven over haar creaties.

"QuuxMe staat voor de 'gekke' vrouw die ik nu ben. De naam is een
samenstelling van het Westfriese woord 'kuuks' en mijn twee voorletters", legt Miriam uit. "In 2015 werd mijn leven onderste boven gegooid door een herseninfarct. Tijdens mijn revalidatie in Heliomare startte ik met het creëren van composities. Ik raakte geïnspireerd door een beterschapskaart van Jan Sluijters (Maannacht IV). Het schilderij maakte iets in mij los. Die kleuren zo raar, maar toch mooi. Sindsdien geeft kunst mij een nieuw richtpunt, het houdt mijn leven in balans. Het vult mijn dagen met positieve energie."

De expositie in Het Kruithuisje is van woensdag tot en met zaterdag open tussen 12:00 en 17:00 uur en op zondag van 10:00 tot 17:00 uur. Bezichtiging kan met hooguit twee personen per half uur. Een tijdslot reserveren kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. QuuxMe is aanwezig op de zondagen 9, 16 en 30 mei, en op woensdag 19 mei, telkens van 13:00 tot 15:00 uur.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl