Burgemeester Roemer van Alkmaar heeft volle aandacht voor de problematiek op de Alkmaarse Paardenmarkt. Dat heeft wethouder Robert te Beest dinsdagavond alle politieke partijen tijdens de commissievergadering laten weten.

Op 19 April j.l. liep daar nog een inmiddels opgepakte 40-jarige Schagenaar met een mes te zwaaien. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag. Een reportage van mediapartner NH Nieuws toonde de ernst van de overlast aan die volgens de omwonenden al een tijd gaande is.

Te Beest sprak tijdens de vergadering namens de burgemeester die niet aanwezig was. Volgens te Beest komt er binnen twee weken een plan van aanpak maar moet er een 'nadere analyse' gemaakt worden over de overlast. Daar wordt volgens de wethouder aan gewerkt.

Niet iedereen was het daar mee eens. Volgens Ben Bijl van BAS is zo'n analyse helemaal niet meer nodig: "Dit is klip-en-klaar. De rapporten en analyses zijn er allang. Hier moet snel actie op worden ondernomen." Arie Epskamp van de Senioren Partij Alkmaar liet weten behoorlijk geschrokken te zijn van de videoreportage over de overlast.

Volgens Te Beest is er al extra politieaandacht voor de overlast en gaat de burgemeester verder gaat praten met de veiligheidsdriehoek. "Ik hoop volgende week of de week daarna antwoorden te geven op de gestelde vragen."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl