00:00
55
00:00


Het bouwproject Overstaete aan de Kwakelkade in Alkmaar valt bij omwonenden niet in goede aarde. Vooral de hoge woontoren zorgt voor onvrede. "We worden letterlijk opgeslokt", vertelt Suzanne Krul aan mediapartner NH Nieuws. "We zitten nu heerlijk in het zonnetje en wonen op het mooiste plekje van Alkmaar, maar aan alle kanten wordt in de hoogte gebouwd. We verliezen ons uitzicht op de historische binnenstad, het is echt veel te extreem."

Ook buurvrouw Bianca de Jong maakt zich zorgen. De hoge woontoren komt aan de overkant van haar huis. "Dat er gebouwd gaat worden juichen we toe, maar negen verdiepingen, dat past niet in de omgeving. We maken ons ook zorgen om de enorme slagschaduw en de opbrengst van onze zonnepanelen. Ik heb dit huis juist gekocht omdat we tot laat in het zonnetje kunnen zitten."

Willem de Haas, woordvoerder van projectontwikkelaar Hein Jong, begrijpt de zorgen, maar benadrukt hij dat niet de hele buurt tegen het plan is. "Er is veel behoefte aan woningen en ik hoor ook van veel mensen dat ze blij zijn met de herontwikkeling van dit gebied. Dit project past ook perfect in de gebiedsvisie voor Overstad. Dat betekent dat de openbare ruimte hier veel leuker wordt. En dat het veel levendiger en menselijker wordt. Misschien is het ook de angst voor het onbekende."

Om de zorgen van omwonenden weg te nemen, wordt woensdagavond een online informatiebijeenkomst gehouden. Bianca de Jong en Suzanne Krul zeggen van de partij te zullen zijn, maar hun vertrouwen is niet groot. "We hebben al eerder vragen over dit project gesteld en daar hebben we nooit antwoord op gekregen. Ik snap dat er woningnood is, maar als er twee lagen van het gebouw afgaan zou dat voor ons al heel veel schelen."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl