Mai Tram Tran is genomineerd voor de nationale Young Impact Awards 2021 in de categorie 'Gelijke Kansen'. Dankzij de 16-jarige Alkmaarse hangen er 'menstruatiekastjes' met gratis maandverband en tampons in de meidentoiletten van het Jan Arentsz college. Er kan op Mai Tram's initiatief gestemd worden via youngimpact.nl/awards. De uitreiking is op de Young Impact Day op 30 juni.

Uit onderzoek blijkt dat een op de tien meisjes geen geld heeft voor maandverband of tampons. Mai Tram uit 5 havo wilde daar wat aan doen en regelde als lid van de leerlingenraad dat deze spullen gratis te pakken zijn in de meidentoiletten. Dat leverde haar een nominatie op voor de Young Impact Awards 'Gelijke Kansen, één van vijf categorieën met elke drie genomineerden.

Op de school is erg positief gereageerd op de komst van de menstruatiekastjes. Toch niet echt prettig als je bij de conciërge langs moet omdat je niks bij je hebt, of je moet wc-papier gebruiken. Mai Tram moet de kastjes ook regelmatig bijvullen. Ze hoopt dat meer scholen haar initiatief oppakken.

Mai Tram neemt het op tegen de 20-jarige Nuka en de 17-jarige Nour. Nuka zet zich in voor een skateboardpark in Marokko en zamelt skatespullen in zodat kansarme jongeren er ook gebruik van kunnen maken. Nour geeft huiswerkbegeleiding aan basisschoolleerlingen en probeert hen het vertrouwen in zichzelf terug te geven. De kinderen hebben vaak te maken gehad met vooroordelen en discriminatie.

Stemmen op Mai Tram's initiatief kan via youngimpact.nl/awards. De uitreiking is op de Young Impact Day op 30 juni. (foto: youngimpact.nl)
Pin It
Bekeken: 1850x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/