Gemeente Alkmaar roept inwoners die op vakantie willen op om tijdig hun reisdocument aan te vragen, maar het CDA krijgt signalen dat de wachttijden al zijn opgelopen. De fractie vraagt het college van B&W wat het van plan is daar aan te doen.

Door de coronaregels is er minder mankracht en mogen minder bezoekers tegelijk het Stadskantoor binnen. Dit wordt niet gecompenseerd met langere openingstijden. Ondertussen staan de versoepelingen van regels voor de deur en verwacht CDA Alkmaar een toename in aanvragen voor reisdocumenten. En ook voor rijbewijzen. Door corona hebben rijlessen en rijexamens bijna zes maanden stilgelegen en die achterstand wordt nu langzaam ingehaald.

"Het CDA is van mening dat de huidige wachttijd niet wenselijk is", laten raadsleden Petra Oxfoort en Iris Zeijlemaker weten. "Wij zijn bezorgd dat dit in de nabije toekomst de wachttijd verder zal oplopen, indien er geen veranderingen plaatsvinden. Wij verwachten dat de gemeente de verwachte groei met de huidige inzet niet kan opvangen."
Pin It