Vanwege de hoge woningnood en de prijzen in Metropoolregio Amsterdam (MRA) zullen meer en meer mensen naar Regio Alkmaar willen verhuizen. Dat blijkt uit onderzoek van ABF Research, in opdracht van Woningmakers Regio Alkmaar. De Woningmakers dringen er dan ook op aan om de bouw in de zeven gemeenten flink op de schroeven:  "De regio moet naar een productie van 2.000 woningen per jaar toe."

Woningmakers Regio Alkmaar is een verband van rond 40 bouwers, wooncorporaties en makelaars. Zij zien al een aanzienlijke stijging van het aantal mensen uit de MRA dat in onze regio een huis wil kopen. Dat aantal zal vooral de komende tien jaar toenemen. Hoeveel behoefte er aan (sociale) huur zal zijn wordt onderzocht. Uit getallen van het SNVK blijkt in ieder geval de meeste sociale huurwoningen nu nog naar locals gaan, maar dat inmiddels een kwart van de inschrijvingen van buitenaf komt.

ABF Research voorziet tot 2040 behoefte aan 15.900 woningen extra voor locals, en daar bovenop nog eens 9.400 tot misschien wel 17.600 woningen voor mensen uit Amsterdam en omgeving.

Aan de kundigheid onder de betrokken spelers ligt het volgens de Woningmakers niet. Ze pleiten voor het samen scherp monitoren wat moet gebeuren, goede data verzamelen, constructief overleg voeren en op basis daarvan handelen. Zo wordt het beste ingespeeld op waar het meeste behoefte aan is.

Joke van den Berg, voorzitter Woningmakers: “We moeten nu allemaal vol aan de slag om deze vraag te bedienen. Als we dat niet doen ontstaat een nog grotere krapte op de woningmarkt dan momenteel het geval is. Nu al kent iedereen wel iemand die geen huis kan vinden.”
Pin It
Bekeken: 2815x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/