De 21-jarige Ruben S. uit Heemskerk blijft langer in voorarrest vanwege de moord op zijn vriend Jaymie Sadjid uit Heiloo. Dit heeft de rechtbank van Haarlem bepaald. De 22-jarige Jaymie, een stagiair bij het Jan Arentsz College in Alkmaar, werd in de nacht van 30 op 31 januari door Ruben meermalen met een keukenmes in de hartstreek gestoken tijdens een slechte LSD-trip.

Zaterdag 30 januari ging Jaymie samen met twee goede vrienden bij Ruben langs. Ze wilden LSD proberen en dat ging vooral bij Ruben helemaal mis. Volgens zijn advocaat zag hij zijn vrienden aan voor demonen die hem aanvielen. Hij zou zich nog herinneren dat hij stond te zwaaien met een mes. Daarna was het blanco tot hij wakker werd in een politiecel.

Omwonenden hadden de politie gebeld vanwege geschreeuw. Agenten troffen Jaymie levenloos en met ernstige verwondingen in het Ruben's appartement. Een paar dagen later was bij het Jan Arentsz een herdenkingsplaats ingericht voor de geliefde stagiair, en werd de vlag halfstok gehangen.

Ruben ging volgens de Telegraaf tijdens de hoorzitting diep door het stof tegenover nabestaanden. "Dit ga ik mezelf nooit vergeven." (foto: Emmanuel Huybrechts / Wikimedia)
Pin It
Bekeken: 2722x
https://ee.itk.ac.id/data/