00:00
55
00:00
"Het was afgelopen jaar best pittig om alles met alleen maar de fractie assistent te moeten doen. Dus toen die aangaf dat hij er mee ging stoppen heb ik mezelf wel even achter de oren gekrabd". Aan het woord is Willem Peters van de lijst Peters. Maar vanaf dinsdagavond stopt Lijst Peters met bestaan en hoort Willem Peters bij de Alkmaarse fractie van de VVD.

"Wij hoefden er in ieder geval niet heel lang over na te denken", laat VVD fractievoorzitter John van der Rhee aan Alkmaar Centraal weten. Volgens van der Rhee staat Peters binnen de VVD fractie bekend als iemand die snoeihard werkt, staat voor wat hij vindt maar ook gevoelig is voor argumenten. "Dus heb ik naar zijn stemgedrag gekeken. Dat lag ontzettend dicht bij dat van ons dus dat bleek ook geen belemmering."

Het zaadje voor de overstap werd al geplant vlak na de breuk van Peters met BAS: "Ik moest terugdenken aan het moment vlak na die breuk. John van der Rhee van de VVD riep toen tegen mij dat ik de nieuwe linksbuiten van de VVD was. Dus ben ik toch maar eens gaan vragen of hij dat meende." Dat bleek inderdaad het geval.

Peters heeft via de fractie van OPA kennis gemaakt met de Alkmaarse lokale politiek, maar stapte in 2015 samen met Ben Bijl uit OPA om de politieke partij BAS op te richten. BAS wist bij de verkiezingen in 2018 twee zetels te scoren maar de samenwerking met Bijl liep in 2020 spaak, waarna Peters in zijn eentje door ging als Lijst Peters.

Een hele reis door het politieke landschap, eentje die hij eigenlijk niet wilde maken: "Daar vraag je niet om. Maar het overkomt je wel, dus moet je een beslissing nemen. Ik ben wel een gekozen volksvertegenwoordiger en dat wil ik waar maken. Ik bereik niets door achterover te leunen. Dat wil ik ook niet. Ik denk dat ik met mijn energie en mijn kennis van dossiers  bij kan dragen aan de groei van de Alkmaarse VVD."

De gevolgen voor de kandidaten lijst van de VVD zijn vooralsnog onduidelijk. Volgens Van der Rhee krijgt Willem "net als ieder ander in de fractie" geen speciale of toegezegde plek en wordt er op de gebruikelijke manier een kieslijst samengesteld.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl